Velkommen  til  Larkollen.info Larkollen
Innhold (TOC)
» Om Larkollen
» Larkollen
» Diskusjonsforum
Områder:
Larkollen:
- Tettstedet

Larkollneset:
- Larkollen Camping
- Halvøya Teibern
- Halvøya Danmark

Øyer, holmer, skjær:
- Sletterøyene
- Eldøya
- Kollen

Fjorder, bukter, sund:
- Larkollsundet
- Lersbauen
- Hvitnesbukta
- Knarrebaugen
- Rørvikbukta
- Knutvikbukta
- Kurefjorden

Strender:
- Støtvigstranda
- Paradisstranda
- Nesetstrendene
- Danmarkstranda
Opplysninger:

Offentlig informasjon:
Rygge Kommune
Kommunale Tjenester

Nyheter og vær:
Moss Avis
Værvarsel Larkollen

Transport:
Østl. Kollektivtrafikk
Østf. Kollektivtrafikk
NSB Togtabeller
Rutebok

Overnatting:
Støtvig Hotell
Larkollen Camping
Fritidstilbud:

Idrett:
Larkollen Idrettslag

Opplevelser:
Larkolluka

Foreninger og lag:
Rygge Historielag
Hageselskapet R.H.

Utfluktssteder:
Evje Golfpark
Vestre Pålsrød Gård
Ekeby Gård
Dyhre Gård & Garneri
Moss By
Jeløya
Svinesund
Strömstad

... en nettportal til Østfolds vakreste perle, med det for øyet å være til nytte og fornøyelse for såvel ferierende som fastboende.

Nettstedet er skapt, utviklet, oppdatert og vedlikeholdt av ansvarlig redaktør, historiker, forfatter, fotograf og domene-administrator André Schiøll. Alle rettigheter er reservert. Verket er beskyttet av åndsverkloven i henhold til opphavsrett, så enhver form for kopiering av idéer, tekst, bilder eller annet materiale fra domenet er derfor strengt forbudt og overtredelse vil bli anmeldt og straffet med den bot og fengselsstraff som loven tillater.

Innspill og bidrag mottas på Post@Larkollen.info

... er en perle i Østfold, et paradis på Jord, så det er lett å forstå at dette fantastiske stedet med tilhørende herligheter allerede på slutten av 1800-tallet begynte å tiltrekke seg ferierende sommergjester, og med sin flotte solfylte beliggenhet og sine idylliske omgivelser med langstrakte sandstrender som skapt for nakenhet, soling og bading, sommerlig flørt og løssluppenhet, assosieres plassen med lykkelige stunder og gode ferieminner. Et godt og populært sted å bo, et enda bedre sted å feriere, enten det nå er i campingvogn, telt eller utleiehytte på Larkollen Camping, med den beste sjøutsikt fra et rom på lekre og sjarmerende Støtvig Hotell eller fra en oppankret båt i umiddelbar nærhet, fullstendig under åpen himmel i friluft eller på eget landsted i luksuriøs fritidsbolig med strandtomt eller eventyrlig hageanlegg omkring - den reneste oase for nytelse og rekreasjon. Larkollen finnes det i sannhet ikke nok superlativer til å beskrive på en rettferdig måte, plassen må utforskes og oppleves for at man skal få den rette forståelsen for hva de med førstehånds innsikt forguder ved den.

Larkollen har historie som ferieparadis, men skjuler selvsagt også annen lokalhistorie som kan være morsom å kjenne til, så på dette nettstedet skal vi ikke bare drømme oss bort på badestranden, men foreta dykk i århundrene på jakt etter skatter og presentere funnene i en dyptgående samling i noe som kan betraktes som et lokalhistorisk oppslagsverk basert på verdifulle opplysninger overlevert muntlig fra manns minne i generasjoner av år eller som ligger å finne i gamle fotografier i privat eie, tomtekart, aviser, dagbøker og brev.
Larkollen: Helt enkelt beskrevet er Larkollen et tettsted med ytterst få fastboende innbyggere, men med desto flere sommergjester i badesesongen når stedet fremstår som en våt drøm for enhver som er glad i bading, sol og sommer. Med ferieboliger, et strandhotell, stor campingplass, bryggeområder og småbåthavner og kilometervis med bademuligheter så er det ikke å undres over. Her kan man sysle med alt fra eldre historie til moderne idrettsaktiviteter.

Ferieparadiset: Opp gjennom hele 1900-tallet lokket Larkollen ene og alene ved sin tilstedeværelse til seg ferierende som ble tiltrukket av beliggenheten og lot seg fortrylle av oppholdet og ble sjarmert såvel av de fastboende som av andre badegjester, mange fant ikke bare et sommerlig avslapningssted og flott rekreasjonsområde men seg selv, kjærligheten og plassen deres hjerte alltid hadde lengtet etter men hjernen ikke våget drømme om også fantes i virkeligheten.

Fjorder, bukter og sund: Mange glemmer at vann ikke bare er et stort tomrom, men at det til tider er travlere og skjer helt andre former for aktivitet rundt og på dette elementet enn på landjorda og i området forøvrig, så er det også på Larkollen, nemlig et yrende og spennende folkeliv på brygger, moloer og ute på og i selve vannet, steder mimrende gamle sjøulker, tittelystne interesserte, lekende barn og nyforelskede par ute på måneskinnstur alle søker til.


Badesesongen
fra skoleslutt til skolestart

Bademoter: Som et eldorado for sommerglade badegjester helt siden badetøyets opprinnelse fram til i dag, har Larkollen sett det som er å se av bademoter opp gjennom alle tider, fra de første badedraktene som var dekkende fra knærne til halsen og knapt ga et glimt av hud i det hele tatt og også skjulte håret ved hjelp av en badehette, til mer moderne og spreke former for badedrakter som stadig skjulte mindre utover på 1900-tallet før det bølget inn en overflod av sexy jenter i bikini som knapt skjulte noen verdens ting og sist men ikke minst selvsagt soling og bading toppløs der frisinnede jenter mer enn villig viste fram det de hadde og var med på vågal nakenbading som toppen av all ubekymret galskap der kunne tenkes. Trendy, elleville og dristige tenåringsjenter, som gjorde absolutt alt tiden tillot og litt til for å bli sjekket opp mellom sanddynene og som elsket å gjøre seg deilige og få all oppmerksomhet og oppvartning fra strandens kjekke gutter, fulgte til enhver tid aller siste mote og var trekkplaster og fristende nok i seg selv og gjorde stedet til et livlig sjekkested i ferieparadisets glansperiode.
Larkollneset: Bestående av NAF's campingplass Larkollen Camping, halvøya Teibern som er feriestedet til Arbeidernes Båtforening avdeling Moss og øya Lille Danmark som man via en flere hundre meter lang naturlig oppbygd steindemning kan spasere tørrskodd til ved lavvann. Et område verdt å ta tempen på badevannet i og også å se nærmere på utviklingen av og høre fra hvordan det var å være campinggjest her i forrige århundre.

Strendene: Enten du liker langgrunne sandstrender hvor du kan vasse, grønt gress som underlag og høyt siv og nyperoser som dekorasjoner og kulisser for badeplassen, bratte fjellskråninger fra hvilke du kan stupe rett uti brådypet, svaberg hvor du kan sole deg blant måkeskrik, blåskjell og tang, brygger og flåter du kan hoppe fra eller plasser hvor du kan ankre opp og legge ut på svømmetur fra båtdekket, så har Larkollen akkurat dèt.

Øyer, holmer og skjær: Mye av det som er med på å gjøre Larkollen til en så vakker og idylliske plass er utsikten fra fastland, for det hjelper lite å sitte på verdens flotteste sted dersom ens egen horisont er et deprimerende syn. Hva der er å feste øynene på langsmed hele kysten her er et harmonisk og beroliggende skue og også et mål for en båttur eller to, og alle med et lengre opphold bak seg har et forhold til i hvert fall enten Sletterøyene, Eldøya eller Kollen.


Larkolluka 2012
søndag 15. juli - lørdag 21. juli

Aktiviteter: Alle former for båtliv og vannsport, så som å stå på vannski eller seile, har selvsagt vært populært og ideelt å drive med langs Larkollens kyst, vannscooter var i sin tid også populært, strendene ligger her ikke bare fortsatt som perfekte utgangspunkt for brettseiling og surfing, men også for siste skudd på stammen i det ènogtyvende århundre, nemlig kiting, for hvilket forholdene her er blant de beste i landet. Man skal selvsagt heller ikke glemme padling, roing, svømming, dykking, stuping, strandvolleyball og sykling når det kommer til tilrettelagte individuelle og lagrelaterte muligheter på Larkollen. Og når selve Larkolluka arrangeres, tradisjonelt med prinsessekåringer av stedets attraktive og søte jenter, intensiveres underholdningstilbudet med blant annet sykkel- og olabil-løp, skattejakt, strandslottkonkurranse, kakebaking, fiskekonkurranser, bordtennis, fotball, karnevalsopptog, leker og spill, marked, show, konsert, diskotek, allsang, bryggedans og servering av kaffe, vafler, reker, øl, vin, grillmat, pølser, is og brus.
Dette nettstedet vil hele tiden fremover jevnt og trutt bli oppdatert og utvidet med nytt relatert stoff, så det er all grunn til å notere seg web-adressen og sjekke innom igjen ved en senere anledning. Vi minner også om at diskusjonsforumet er åpent og bare til å ta i bruk i henhold til reglene. God fornøyelse!

Advarsel: Alle rettigheter reservert. Enhver(!) form for kopiering av tekst, idéer, bilder eller annet materiale fra disse sidene er strengt forbudt uten direkte skriftlig tillatelse fra domene-eier, da innholdet er beskyttet av åndsverksloven i henhold til opphavsrett, og overtredelse vil bli anmeldt og straffet med den bot og fengselsstraff som loven tillater.

Copyright © André Schiøll 2009 - dags dato
http://www.larkollen.info
Larkollen.info